ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗ

Ρομποτική προστατεκτομή

Η σύγχρονη χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιώντας λαπαροσκοπική τεχνική επιτρέπει σε όγκους του προστάτη και στους νεφρούς να αφαιρούνται μέσω μερικών πολύ μικρών τρυπών και να απομακρύνονται μέσω μιας μικρής τομής, με αποτέλεσμα λιγότερο πόνο, μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο και ταχεία ανάρρωση.

Η ρομποτική προστατεκτομή αναφέρεται σε χειρουργική ολική αφαίρεση του αδένα του προστάτη με το ρομπότ da Vinci. Αυτό γίνεται για τον καρκίνο του προστάτη και όχι για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.

Ο χειρουργός κάθεται στην κονσόλα και χειρίζεται τους ρομποτικούς βραχίονες που εισάγονται μέσω πολύ μικρών τρυπών στην κοιλιακή κοιλότητα του ασθενούς.

Η μέθοδος αυτή ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίς στη ρομποτική χειρουργική και επιτρέπει σε ένα χειρουργό μεγαλύτερη απεικόνιση, αυξημένη επιδεξιότητα, την απόλυτη ακρίβεια, τον έλεγχο και την καλύτερη εργονομία.

Οι τομές, οι λαβές, οι περιστροφές και όλες οι κινήσεις του χειρουργού στο μηχάνημα αντιγράφονται ακριβώς και εφαρμόζονται στον ασθενή.

Η δομή των ιστών φαίνεται μέσα από μια υψηλής ευκρίνειας διόπτρα δίνοντας μια τρεισδιάστατη όψη, επιτρέποντας στο χειρουργό να κατανοήσει το βάθος.

Οι μικρές δονήσεις που μπορεί να πραγματοποιούνται στο χέρι του χειρουργού, φιλτράρονται και δε μεταδίδονται μέσω του βραχίονα του ρομπότ στον ασθενή, επιτρέποντας έτσι την πολύ ακριβή διήθηση, κοπή και συρραφή.

Πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής

Η ρομποτική χειρουργική έχει ως αποτέλεσμα μειωμένη απώλεια αίματος, τη διατήρηση της στυτικής ικανότητας και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο της ακράτειας των ούρων.

Η αφαίρεση του καρκίνου δεν τίθεται σε κίνδυνο από αυτή τη μορφή της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής.

Η ρομποτική προστατεκτομή γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 3 με 4 ώρες. Η παραμονή στο νοσοκομείο κυμαίνεται από 2 έως 4 ημέρες.