Βιογραφικό

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο ιατρός, χειρουργός-ουρολόγος, Εμμανουήλ Παναγιώτου, έχει καταγωγή από τα Δωδεκάνησα, το νησί της Καρπάθου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησε σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αρχικά εκπαιδεύτηκε στην γενική χειρουργική, στο Πανεπιστήμιο του Πίτσπουργκ (University of Pittsburgh) στην Πολιτεία Πενσυλβάνια.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της χειρουργικής ουρολογίας και, πάντοτε στο ίδιο πανεπιστήμιο, έκανε fellowship στην υπο-ειδικότητα της ουρολογικής ογκολογίας.

Εξασκεί το επάγγελμα του ουρολόγου στην Πολιτεία της Φλόριδας των Η.Π.Α.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια χρέη Διευθυντή της Ουρολογικής Χειρουργικής Κλινικής του διακεκριμένου νοσοκομείου Helen Ellis Memorial Hospital. Επίσης ήταν μέλος του ιατρικού δυναμικού των νοσοκομείων Morton Plant Hospital και Mease Hospital.

Είναι επίκουρος καθηγητής της ουρολογικής χειρουργικής στο University of South Florida των Η.Π.Α.

Εξακολουθεί να χειρουργεί στις Η.Π.Α. μέχρι και σήμερα, καθώς κατέχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και για τις Η.Π.Α. και είναι board certified της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας. Συμμετέχει μηνιαίως σε πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια σε γνωστά πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, άλλοτε ως ομιλητής και άλλοτε ως παρατηρητής.

Πριν από λίγα χρόνια αποφάσισε να συνεχίσει την ιατρική του καριέρα στην Ελλάδα. Σήμερα είναι Διευθυντής της Β’ Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία στην Αθήνα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο και πιο γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο στη χώρα μας.

Η κλινική του ειδικεύεται σε όλο το φάσμα της Γενικής Ουρολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στην λαπαροσκοπική ουρολογία, ρομποτική ουρολογία και ενδοσκοπική ουρολογία (Minimal Invasive Surgery).
Είναι πρωτοπόρος στην Ρομποτική Ουρολογία στη χώρα μας, αφού μαθήτευσε με τους δύο διεθνούς φήμης χειρουργούς ουρολόγους, τον Dr. Vipul Patel (Αμερική) (http://www.globalroboticsinstitute.com/en/urology-robotic-prostatectomy) και τον Dr. Alex Mottrie (Βέλγιο).
Ο κος Παναγιώτου και η ομάδα του έχουν πραγματοποιήσει τις περισσότερες ρομποτικές ουρολογικές επεμβάσεις στην Ελλάδα (προστατεκτομές, νεφρεκτομές, κυστεκτομές, πλαστική νεφρού).

Είναι ο μόνος Έλληνας χειρουργός ουρολόγος που είναι στο Επιστημονικό Συμβούλιο – Urology Expert – της Ευρωπαϊκής Ρομποτικής Εταιρείας.

Ο κος Εμμανουήλ Παναγιώτου είναι board certificated της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας και έχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 
 

Μέλος των Επιστημονικών Εταιρειών:

  • American College of Surgeons
  • International College of Surgeons
  • American Medical Association
  • American Urological Association
  • Florida Medical Association
  • European Robotic Society
  • Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία
  • Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία
  • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών