ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΝΕΦΡΕΚΤΟΜΗ

Ρομποτική νεφρεκτομή

Οι νεφροί είναι τα δύο μικρά όργανα που βρίσκονται πίσω από την κοιλιακή χώρα, σε κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης. Οι νεφροί είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή των ούρων και απομάκρυνση τοξικών παραπροϊόντων και της περίσσειας υγρών από το σώμα. Αυτό βοηθά να διατηρηθεί μια ισορροπία του άλατος, οξέος και του καλίου το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας για να λειτουργήσει κανονικά το σώμα. Μερικές φορές, οι όγκοι των νεφρών που υπάρχουν θα οδηγήσουν σε καρκίνο.

Η χειρουργική επέμβαση των νεφρών συχνά θεωρείται η κύρια θεραπεία για τις περισσότερες μορφές καρκίνου των νεφρών. Ανάλογα με το μέγεθος του όγκου, τη θέση, το στάδιο της ασθένειας και την ηλικία του ασθενούς και τη γενική υγεία, μια ποικιλία χειρουργικών διαδικασιών είναι διαθέσιμες.

Μία τέτοια χειρουργική διαδικασία είναι η νεφρεκτομή, για εντοπισμένο καρκίνο του νεφρού, η οποία είναι η απομάκρυνση του νεφρού. Μια μερική νεφρεκτομή μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί όταν ένα τμήμα του νεφρού έχει μολυνθεί. Ενώ πολλές χειρουργικές επεμβάσεις νεφρού εκτελούνται παραδοσιακά χρησιμοποιώντας μια ανοικτή προσέγγιση, η οποία πλέον δε συνίσταται και απαιτεί μια μεγάλη τομή στην κοιλιακή χώρα, πολλοί ιατροί στρέφονται προς τη ρομποτική μέθοδο για την ελαχιστοποίηση των παρενεργειών που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση.

Αν ο ουρολόγος σας προτείνει χειρουργική επέμβαση νεφρών για τη θεραπεία μιας κατάστασης των νεφρών, ζητήστε να ακολουθήσει τη νέα- ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση – γνωστή ως da Vinci ρομποτική χειρουργική, ή μια ρομποτική νεφρεκτομή.

Μια ρομποτική νεφρεκτομή χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη ρομποτική, για να βοηθήσει τους γιατρούς να μας εκτελέσουν μια πιο ακριβή χειρουργική επέμβαση από ότι τα συμβατικά όργανα επιτρέπουν. Υπάρχουν πολλά πιθανά οφέλη μιας επέμβασης με da Vinci έναντι μιας συμβατικής με ανοικτή νεφρεκτομή, όπως οι εξής:

  • Λιγότερη απώλεια αίματος
  • Λιγότερες μετεγχειρητικές επιπλοκές
  • Σημαντικά λιγότερο πόνο
  • Μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης
  • Ελάχιστες ουλές
  • Συντομότερη παραμονή στο νοσοκομείο
  • Μικρότερο χρόνο αποκατάστασης
  • Καλύτερα κλινικά αποτελέσματα